Presiune redusă de la hidrofor: ai schimbat filtrele?

Presiunea redusă a apoi din sistem casnic cu hidrofor poate să aibă vreo 10 cauze, dar sunt 3 mai comune, și 1 mai puțin comună pe care nu o veți citi prin forumuri sau bloguri de specialitate.

Pentru depistarea cauzei trebuie să faceți o mică muncă de detectiv: o listă cu cele mai probabile probleme și apoi verificarea.

Presiune redusă: cauze comune

  1. Sorbul din fântână este înfundat. Sau dacă nu sorbul, conducta prin care vine apa de la sursă (fântână) la hidrofor.
    • Sorbul trebuie curățat sau schimbat dacă e uzat/ros, conducta/țeava curățată și posibil fântâna curățată și ea sau ridicat puțin nivelul sorbului să nu mai atragă impuritățile.
  2. Pompa este blocată de mâl sau alte impurități.
    • Pompa trebuie curățată.
  3. Pompa nu este umplută cu apă.
    • Trebuie amorsată cu apă.

Filtrele, ai verificat filtrele?

Dacă cele de mai sus sunt foarte puțin probabile în cazul tău dar hidroforul are montat pe traseul de refulare filtre pentru apă e posibil ca acestea să fie parțial înfundate. Există filtre de particule mari și filtre de particule mici, până la 5 microni. Acestea din urmă evident se înfundă mai ușor.

Eu am avut surpriza ca presiunea scazută în instalație să fie din cauza unui filtru (Filtri CB 10 SX, 5 microni) mai complex, cu membrană și cărbune. Trecuse o lună de când l-am înlocuit dar probabil depunerile de calcar au fost mai accelerate și presiunea devenise enervant de redusă. În acest caz filtrul trebuie înlocuit cu unul de alt tip care permite o circulație mai bună a apei.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *